Voetbalacademie N.E.C. Maatschappelijk

Noord United en Lindenholt United op bezoek bij N.E.C.

Noord United en Lindenholt United op bezoek bij N.E.C.

De teams van Noord United en Lindenholt United hebben een bezoek gebracht aan Sportcomplex de Eendracht. Daar kregen de deelnemers een clinic van HSF - N.E.C. Voetbalacademie-trainer Jop Pepping en spelers Thomas Reinders (O17), Thomas Kirk Patrick (O17) en Segio Hughes (O21).

Tijdens de clinic op De Eendracht kwamen alle facetten van het voetbal aan bod, zoals dat bij een professionele voetbaltraining ook gaat. Toch was het afwerken op doel een van de leukere onderdelen volgens de kinderen. Jongerenwerker Thomas Balvers, over het bezoek: "De kinderen keken er echt naar uit om naar N.E.C. te gaan. Na maanden gesport te hebben in de wijk, is het krijgen van een professionele voetbaltraining bij N.E.C. een hele mooie beloning voor de persoonlijke ontwikkeling die de kinderen doormaken."

Bij N.E.C. United krijgen de deelnemers tweemaal per week sporttraining, waarin verschillende vaardigheden zijn verwerkt die horen bij het leven van een topsporter. Deze ervaring nemen de deelnemers mee in hun dagelijks leven en bij de diverse maatschappelijke activiteiten die zij gaan uitvoeren in de wijken in Nijmegen.

Naast Nijmegen-Noord en Lindenholt start N.E.C. United volgend seizoen ook in West. Het project wordt georganiseerd in samenwerking met Bindkracht10, gemeente Nijmegen en IT4Kids.

Lees meer over N.E.C. United

Foto's: De Venster Fotografie