Maatschappelijk

Robin Roefs op bezoek bij N.E.C. for Success

Robin Roefs op bezoek bij N.E.C. for Success

N.E.C. for Success is een project van N.E.C. Maatschappelijk waar kinderen aan sociaal emotionele doelen werken. Op dinsdag 11 oktober was Robin Roefs te gast. De kinderen gingen in gesprek met de 19-jarige N.E.C.-doelman. 

Samenwerken is één van de doelen bij N.E.C. for Success. Voorafgaand aan het interview hebben de kinderen in groepjes vragen voorbereid met vier verschillende onderwerpen. Met de antwoorden over N.E.C., verleden en toekomst als voetballer, supporters en zijn dagelijks leven, hebben de kinderen onderstaand artikel geschreven.

Bij N.E.C.

Toen Robin te horen kreeg dat hij bij N.E.C. mocht komen spelen, was het als een droom die uitkwam. Elke dag op het veld staan en keepen is iets waar hij als kind al over fantaseerde. Robin speelt nog niet veel in het eerste elftal en dat vindt hij jammer. Bij N.E.C. 1 moet de Heeswijker Mattijs Branderhorst en Jasper Cillessen voor zich duiden in de pikorde. Hij leert overigens veel van de routiniers en bewondert zijn collega’s.

Verleden tijd en toekomst als prof

Robin begon in de jeugd van VV Heeswijk, in zijn geboortedorp Heeswijk, met voetballen. In zijn beginjaren speelde hij als veldspeler, maar voornamelijk als keeper. In die laatste rol viel Robin op bij de scouts van N.E.C., waarna hij op 11-jarige leeftijd in de jeugdopleiding van de Nijmeegse voetbalclub werd opgenomen. Door zijn overstap naar ‘De Eendracht’ wisselde hij ook van school, waardoor hij zijn vrienden moest verlaten. Dit ging in eerste instantie niet van een leien dakje: hij had er moeite mee en moest wennen aan de nieuwe situatie.

Robin wil in de toekomst graag basiskeeper worden bij N.E.C., maar ambieert door een bezoek aan Camp Nou ook een toekomst in Barcelona bij de plaatselijke FC. “Messi is de beste speler ooit”, aldus de 19-jarige doelverdediger. Een ontmoeting met Lionel Messi staat dan ook hoog op de bucketlist van Robin, waar ook een bezoekje aan Anfield in Liverpool op terug te vinden is. 

Supporters

Robin heeft nog niet veel ervaring met spelen voor een groot publiek. Robin heeft een zwak voor de fans van N.E.C. en kijkt uit naar een wedstrijd keepen in een vol Goffertstadion: “Als het publiek helemaal uit hun dak gaat bij een redding van mij, dat zou toch geweldig zijn?!” Hij vindt de sfeer in het stadion geweldig en vindt de spandoeken erg creatief. Daarnaast zijn zelfs de uitwedstrijden bijna allemaal uitverkocht. “Liederen over spelers zijn altijd de leukste, met ‘Uno, Dos, Tres, Ivan Márquez’ als één van mijn favoriete liedjes.” 

Dagelijks leven

Naast het voetballen speelt Robin wel eens een spelletje op de PlayStation en gaat hij graag naar de tennisbaan. Laatst heeft de hele selectie een keer gegolft. Sindsdien golft Robin regelmatig in zijn vrije tijd. In de weekenden is hij bij de wedstrijden van VV Heeswijk 1 te vinden. Sowieso is voetbal kijken in zijn vrije tijd één van zijn favoriete bezigheden.

Eten doet Robin gezamenlijk met de gehele selectie op de club. Ze ontbijten en lunchen altijd samen in het spelershome waar de chef van N.E.C. de maaltijden verzorgd. Een simpel AVG’tje (aardappelen, vlees en groenten) gaat er goed in, maar een gezonde kapsalon en een broodje hamburger behoren ook tot de favorieten van Robin.